Conditii certificare DBT

ART-DC sustine obtinerea certificarii oficiale de terapeut DBT. Proces este posibil urmand pașii recomandați de DBT-Linehan Board of Certification. Pentru informatii complete accesati https://dbt-lbc.org/

Mai jos găsiți condițiile de certificare:

 1. Drept de libera practica autonoma intr-un domeniu de sanatate mintala (psiholog, psihoterapeut, psihiatru)
 2. Cel putin 40 de ore de pregatire teoretica (ex:program recunoscut de training intensiv-CA CEL ORGANIZAT IN ROMANIA DE ART-DC, traininguri online)
 3. Experienta clinica in DBT- terapeutul are cel putin 3 clienti cu care a terminat Stadiul I de terapie DBT in terapie individuala, timp in care acesti clienti au fost la un curs de abilitati DBT si atat el cat si trainerul de abilitati au facut parte dintr-o echipa de intervizare care se intalneste regulat.
  • In stadiul I terapeutul a facut urmatoarele: a orientat clientul catre tratament (structura, teorie, scopuri / obiective si angajament), a oferit terapie DBT individuala programata regulat, a oferit coaching telefonic,  a folosit jurnalul si ierarhia de obiective de etapa I.
 4. Experienta ca membru intr-o echipa de intervizare (consultation team):
  • 12 luni de participare intr-o echipa de intervizare
  • participare intr-o echipa in momentul certificarii
 5. Cunostiinte legate de abilitatile DBT obtinute prin (1) a studiat Manualul de instruire a abilităților pentru tratarea tulburărilor de personalitate borderline de către Marsha Linehan (21 mai 1993), (2) a făcut toate temele din manual și 3) a predat sau a participat ca student la toate modulele de predare a abilitatilor SAU a predat toate abilitățile DBT în cadrul terapiei individuale și a antrenat clienții în aplicarea competențelor.
 6. Experiența in mindfulness prin cel puțin una din următoarele patru experiențe: un retreat de mindfulness, o participare formală la nivelul comunității, în mod oficial un student al unui profesor Zen / contemplativ recunoscut și / sau cel puțin o formare formală în mindfulness. În plus, va trebui să descrieți în prezent practica dvs. constantă de mindfulness.
 7. Examen teoretic bazat pe manualul Cognitive-Behavioral Treatment of Borderline Personality Disorder by Marsha Linehan (May 14, 1993)
 8.  Prezentare de caz insotita de 3 inregistrari video a 3 sedinte succesive cu clientul din prezentarea de caz
 9. Scrisoare de recomandare ca terapeut DBT din partea liderului echipei de intervizare sau a unui supervizor DBT