TRAINERI 2022-2024

În formarea din 2022-2024, avem o echipă de training extraordinară, a căror disponibilitate și implicare în dezvoltarea comunității și trainingului DBT în România ne onorează.

Vom avea ocazia să învățăm DBT de la TONY DU BOSE, liderul celui mai important institut internațional de training, Behavioral Tech, cel înființat de însăși dezvoltatoarea metodei, Marsha Linehan, cu care a colaborat îndeaproape.

Alături de el îl vom avea pe Roland Sinnavae, liderul actual al Institului Olandezo-belgian de training DBT, Dialexis, unul dintre cei mai experimentați traineri DBT care are și o amplă experiență de cercetare științifică în domeniul eficienței DBt și a tulburării borderline.

Din echipă face parte și Dr Gabriella Bondoc, medic primar psihiatru și psihoterapeut, fondatoarea Clinicii Hope și Președinta Asociației Romane de Terapie Dialectic-comportamentală, proaspăt acceptată ca primul trainer-in training din Romania de către Behavioral Tech.


TONY DUBOSE

În calitate de șef de formare pentru Behavioral Tech, organizația fondată de Dr. Marsha Linehan (dezvoltatoarea DBT), Dr. DuBose conduce din 2011o echipă formată din unii dintre cei mai importanți experți în Terapie Dialectică Comportamentală (DBT) din lume.

El a avut rolul principal în dezvoltarea şi perfecţionarea mai multor mari modele de training DBT, care au fost traduse în mai multe limbi și implementate  atât în SUA cât și international (Argentina, Peru, Brazilia, Grecia, Rusia fiind doar cîteva dintre ele).

Fiind unul din cei mai titrati și influenți traineri DBT din lume, el a susținut conferințe și traininguri în întreaga lume despre tratamentul tulburării de personalitate borderline, consumul de substanțe, tulburări cu auto-vătămare și suicid la adulţi şi Adolescent. A fost implicat în proiecte extinse de implementare a DBT la nivel de sistem în mai multe țări și mai multe state din SUA. Este membru în Comitetul de Diseminare Internationala şi Training al Asociației Mondiale pentru Terapia Dialectic Comportamentală (WDBTA).

Este doctor în psihologie, psiholog clinician, terapeut de familie și terapeut DBT acreditat de Behavioral Tech și locuiește în Seattle, WA, în Statele Unite.

Interesul lui pentru suicid și pentru comportamente de self-harm a apărut în perioada lucrului cu adolescenți cu risc crescut de sinucidere la Centrul de Studiu și Tratament pentru Copii, din cadrul spitalul de psihiatrie de stat pentru copii din Washington, unde a fost director al programului pentru adolescenți din 1997 până în 2001. El este Fondator și a servit ca primul Președinte și CEO, al Centrelor de tratament bazate pe dovezi din Seattle, PLLC. El a fost asistent universitar  în cadrul Departamentului de Psihiatrie și Științe Comportamentale al Universității de psihologie Washington din 1998-2012

A colaborat cu Marsha Linehan, Ph.D., ABPP, și alți cercetători privind studiul DBT, în special legat de diseminarea și implementarea acestuia.


ROLAND SINNAEVE

Roland este psiholog clinician și doctorand la KULeuven, terapeut individual și trainer de abilități într-un program ambulatoriu de Terapie Dialectică Comportamentală (DBT).

Este specializat în tratarea persoanele diagnosticate cu tulburare de personalitate borderline (BPD) și este cercetător în mai multe studii legate de BPD, eficacitatea și mecanismele de lucru ale DBT și asupra dinamicii temporale a funcționării personalității.

Predă diagnosticul, patogeneza si tratamentul patologiei personalitatii in mai multe programe și este asociat, trainer senior și director în Dialexis, Institutul de Formare pentru DBT din Țările de Jos și Belgia.

El are responsabilitatea finală pentru materialele și procedurile necesare implementării DBT în zonele amintite ca șef de training și a fost implicat în mai multe traininguri internaționale (Rusia, Grecia).


Dr GABRIELLA BONDOC

Gabriella este medic primar psihiatru și psihoterapeut cu formare în analiză tranzacțională și DBT. Este pasionată de psihoterapia cu persoanele cu tulburare borderline și este persoana care a adus DBT în România, înființând atât primul program de DBT din România alături de colegele din Clinica Hope cât și Asociația Romana de Terapie Dialectic-comportamentală, care a ținut singurul și primul training intensiv DBT din țara noastră. Are o îndelungată experiență în aplicarea DBT și a fost trainer al primului grup de training de abilități DBT din România (2016), predând de atunci continuu ca trainer principal. A susținut numeroase prezentări la conferințe și congrese pe teme legate de DBT și tulburare borderline și a devenit în 2021 trainer in training al Behavioral Tech. A susținut în 2020 alături de Wies van den Bosch, un training introductiv în DBT.

Mentorii vor fi terapeuți DBT cu experiență amplă atât în implementarea DBT în terapie individuală cât și în susținerea predării grupurilor de abilități DBT și absolvenți ai trainingului intensiv DBT: Oana Munteanu, Alis Dima, Luminița Băltărețu, Rares Ignat, Radu Ocrain, Diana Butnaru.